Norsk Alpeost 2,5 kg

FKnr.: 50346644 | Leverandørens varenr.: 6895
  • Ystet i Elnesvågen på melk fra Romsdal
  • Prisvinnende håndverk
  • En fruktig, moden og smaksrik ost
  • Norges svar på Manchego-ost
  • Lagret i 7 måneder
  • Selges kun i utvalgte butikker

279,-

(242,61 ekskl. mva)

Produktinformasjon
Produktinformasjon

Tine® Norsk Alpeost er en smaksrik, fast gulost, ystet på meieriet i Elnesvågen, på kumelk fra gårder rundt Romsdalsalpene. Matmerk har gitt osten spesialitetsmerket «unik smak». 

Osten smaker best som den er, men er også ypperlig til tapas, ostefat og matlaging. Den har supre smelteegenskaper og passer derfor perfekt til raclette eller i ostesmørbrødet. 

Osten er modnet lenger, noe som gir optimal smaksbalanse og god aromatisk sødme og fyldighet. 

Tine® Norsk Alpeost er også fruktig og har en lang og behagelig ettersmak. Den lange modningen fører også til at det dannes tyrosin-krystaller (tyrosin er en aminosyre fra protein i melken), som kan kjennes som små saltkorn som knaser litt i tennene når en spiser osten.

Ingredienser:  pasteurisert melk, syrekultur, salt, mikrobiell løpe og modningskultur

Oppbevaring: Kjølevare 0 °C - 4 °C

Næringsinnhold per 100 g:

Energi: 1569 kJ (378 kcal)

Fett: 30 g

-hvorav mettede fettsyrer 19 g

Karbohydrat 0 g

-hvorav sukkerarter 0 g

Protein 27 g

Salt 1,2 g

Allergener: Melk


Egenskaper
Dokumenter og sikkerhetsdatablad
Lenker

Tine® Norsk Alpeost er en smaksrik, fast gulost, ystet på meieriet i Elnesvågen, på kumelk fra gårder rundt Romsdalsalpene. Matmerk har gitt osten spesialitetsmerket «unik smak». 

Osten smaker best som den er, men er også ypperlig til tapas, ostefat og matlaging. Den har supre smelteegenskaper og passer derfor perfekt til raclette eller i ostesmørbrødet. 

Osten er modnet lenger, noe som gir optimal smaksbalanse og god aromatisk sødme og fyldighet. 

Tine® Norsk Alpeost er også fruktig og har en lang og behagelig ettersmak. Den lange modningen fører også til at det dannes tyrosin-krystaller (tyrosin er en aminosyre fra protein i melken), som kan kjennes som små saltkorn som knaser litt i tennene når en spiser osten.

Ingredienser:  pasteurisert melk, syrekultur, salt, mikrobiell løpe og modningskultur

Oppbevaring: Kjølevare 0 °C - 4 °C

Næringsinnhold per 100 g:

Energi: 1569 kJ (378 kcal)

Fett: 30 g

-hvorav mettede fettsyrer 19 g

Karbohydrat 0 g

-hvorav sukkerarter 0 g

Protein 27 g

Salt 1,2 g

Allergener: Melk


Les flere detaljer

Betalingspartnere