De tradisjonelle norske spekeskinkene er fortsatt like populære. Dette er ekte norske håndverksprodukter.Birkebeinerskinken er en urøkt spekeskinke som er mør og smakfull. Skinken er moderat saltet og modnet i 6 måneder. Spesialitet fra Tynset.
Spekeskinken selges kun i utvalgte butikker.
Serveringstips
- Bruk spekemat til store festdager, på buffetbordet og til hverdags
- Spekede produkter er en ypperlig smaksforsterker i andre retter, kan gjerne
- sprøstekes ved siden av hvit fisk – eller brukes til å surre rundt kylling- eller svinefilet.
- Smaker også deilig i alle typer påsmurt.
- Beregn ca 150-200 g spekemat pr. person dersom du har spekematbuffet med enkelt tilbehør.
Ingredienser
Til 100 g ferdig vare er anvendt 170 g kjøttråvare av svin, salt og konserveringsmiddel E250. Røkt med bøkeflis.
Oppebevaring: 0 til 20°C
Næringsinnhold
- Energi kJ 887 kJ
- Energi kcal 211 kcal
- Fett 8 g
- Hvorav
- - Mettet fett 3.1 g
- - Enumettet fett 3.7 g
- - Flerumettet fett 1.2 g
- Karbohydrater 0 g
- Hvorav
- - Sukkerarter 0 g
- Proteiner 35 g
- Salt 6 g
Allergener: Ingen
Her kan du lese mer om mat fra den norske bonden, samt inspirasjon til nydelige oppskrifter!