Oppskrift på hundekjeks med laks
Ingredienser:
- 200g laks
- 1 egg
(OBS! Egg er ok for hunder å spise, men noen få hunder kan være allergisk mot albumin som finnes i egg) - 1dl vann
- 1/4dl nøytral olje
- 150g maismel
- 150g Original Jyttemjøl
Slik gjør du:
- Kok laksen i ca. 15 min.
- Når laksen er kokt lar du den avkjøles, fjern så skinn og bein.
- Kjør den så i en foodprosessor med vannet til det blir en flytende mousse.
- Bland så alle ingrediensene sammen. Til dette kan du gjerne bruke en kjøkkenmaskin. La maskinen gå til du har en fast deig.
- Når du skal bake ut kjeksen bør du prøve å tilsette minst mulig mel, da deigen blir vanskeligere å jobbe med. Denne deigen inneholder ikke gluten, og siden gluten er med på å gjøre deiger elastiske vil ikke denne deigen opprøre seg helt som andre som er laget med hvetemel.
- Kjevle deigen ca. 0,5cm tykk og bruk små utstikkere til å forme kjeksene. Eller bruk en pizzaskjærer om du ikke har noen utstikkere som er små nok for din hund.
- Stekes på 150 grader på varmluft i ca. 20 minutter til de er gylne og sprø.