Ingredienser
- 2 kg små drueagurker
- 1 dl salt pr. liter vann
- 1 gren dillkroner
Eddiklake:
- 13 dl vann
- 1 liter eddik (7 prosent)
- (1 dl sylteeddik)
- 6 dl sukker
- 2 ss salt
- 2 ss hvite pepperkorn
- 1 ts sennepspulver
- 1 ts atamon
Oppskriften tilsvarer to énliters sylteglass.
Slik gjør du:
La agurkene ligge en halvtime i kaldt saltvann slik at eventuell jord og sand løser seg opp. Bytt vann og børst agurkene rene med myk børste. Skyll agurkene og dillen.
Legg agurkene på glass eller i krukke lagvis med dill.
Bland alle ingrediensene til laken, bortsett fra atamon, og kok opp laken. Bland eventuelt konserveringsmidlet i litt av den varme laken, og bland den så i resten.
Hell laken kokende varm over agurkene. Dekk glass eller krukke med lokk eller papir med en gang. Oppbevar agurkene mørkt og kjølig. Agurkene er klare til å spises etter 2-3 uker.