Med stadig økende befolkning trenger verden mer mat. Vi i Norge må ta vår del av det ansvaret. Slik skal vi møte bærekraft- og klimautfordringene. I årene som kommer skal bonden, landbruket og Felleskjøpet kutte utslipp, tilpasse seg klimaendringer og utvikle bærekraftig matproduksjon for en ny tid.
– Som næring er vi blant de første til å kjenne konsekvensene av klimaendringer på kropp og åker. Slik har det alltid vært, og det har gjort oss til tilpasningsdyktige innovatører. Denne energien skal vi ta med oss inn i arbeidet med å redusere utslipp og gjøre landbruket mer bærekraftig. Og heldigvis er det slik at mer bærekraft ofte går hånd i hånd med god agronomi og godt dyrehold, sier André Monsrud som er bærekraftansvarlig i Felleskjøpet Agri.
Både Felleskjøpet og bonden har i alle år gjort tiltak og investeringer for å jobbe smartere, bedre drifta og bli mer bærekraftig.
De siste årene har krav og forventninger om endring økt fra både kunder, marked og myndigheter både i Norge og internasjonalt. Vi ser at dagligvarebransjen og matindustriens krav til bærekraft øker.
– I 2020 vedtok styret i Felleskjøpet en ny bærekraftstrategi med mål og ambisjoner på de områdene der vi i størst mulig grad kan bidra. I 2021 har vi arbeidet med å konkretisere handlingsplaner som skal bidra til at vi når målene vi har satt oss, sier André Monsrud.